Saturday, June 20, 2009

Perempuan Berkalung Sorban.


بسم الله الرحمن الرحيم
Salam Perjuangan





Waktu sekarang : 3:08 pagi

6 jam lagi bakal bergerak pulang ke Butterworth.

Masih belum habis packing.

Mood : Curious dan nak sangat tonton/baca Perempuan Berkalung Sorban.

Filem kontroversi yang mengundang marah para Ulama' Indonesia kerana menonjolkan imej yang buruk pada pesantren - kiyai yang ganas, tidak menghormati wanita, jumud dll.

Watak utama : Annisa' yang dilakonkan oleh si Bawang Putih. (apa si namanya?)

Satu dialog yang membuat saya berminat untuk nonton ini filem

"Islam itu tidak adil pada wanita!"

woo. "anak dara" SIS mesti ada suka ini filem haa.

Apa pun tak nak ulas lagi sebelum nonton.


Oh ya dan matlamat saya untuk menghabiskan buku-buku ini semasa cuti...




Alhamdulillah tercapai. Kecuali buku Syaitan. Ada pada kau ya Siti Nazirah Khamsani? Tidakkah kamu tahu aku mencari buku itu hampir separuh gila sehingga hilang ingatan di pejabat pos tempoh hari.

[Yakjuj Makjuj terkecuali kerana tuannya mahu tidur bersama buku itu. Huh]

Ehehe. Akhirnya tinggal berapa buku? Oh jangan lupa campur Salahudin Ayubi, Rindu Bau Pohon Tin dan Keadilan Illahi.

Aku juga baru sedar. Semakin banyak buku aku baca, semakin jahil aku rasa. Sesungguhnya ilmu Allah itu luas. :))))


suarahati : Islam tak adil pada wanita? Bersyukur lah nak... [dunia..dunia]











5 dah komen wuu~:

Awy on 4:32 AM said...

macam menarik ja filem ni..

attiq msh ada kt rmh. said...

tuan buku yakjuj makjuj tu bkn sekadar nak tido bersama.tapi.makn sama.mandi sama.huh.

ko download ke cite ni?
ke beli yg original?
haha

attiq msh ada kt rmh. said...

tuan buku yakjuj makjuj tu bkn sekadar nak tido bersama.tapi.makn sama.mandi sama.huh.

ko download ke cite ni?
ke beli yg original?
haha

attiq msh ada kt rmh. said...

tuan buku yakjuj makjuj tu bkn sekadar nak tido bersama.tapi.makn sama.mandi sama.huh.

ko download ke cite ni?
ke beli yg original?
haha

Zarpeno on 7:49 AM said...

revelina S Temat nama pempuan tu

 

A.L-'I.Z.Z.A.H Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
and web hosting