Thursday, January 26, 2012

Cubaan Membumi - 26 Jan


بسم الله الرحمن الرحيم 
Salam Perjuangan

"Selama ini, ku mencari-cari,
Teman yang sejati buat menemani,
Perjuangan suci.."

Budak. Kau tahu aku mesti menangis bila dengar lagu ni kan?

Kau nak tahu kenapa?

Sebab seriously lagu ni memang sangat bermakna untuk aku.

Ingat tak aku cerita masa aku sekolah, aku ada ramai kawan. Tapi tiada di hati. Jiwa kosong. Rupanya aku sedang mencari kau waktu tu.

Kau bawa aku, kau heret aku ke jalan ni. Masa tu hati aku sakit. Hati aku tengah terluka. Kau pandai. Kau bawa aku naik gunung, masuk hutan kampung orang asli. Ya Allah, damainya di sana. Tenang. Tak cukup lagi, kau bawa aku turun LANDAS malam Valentine. Seriously, waktu tu aku rasa biar betul kau nak suruh aku cekup orang buat maksiat ke hape? Nak kena belasah?

Kau dan aku banyak kontra. 
Aku suka berseorangan. Kau tak boleh sorang-sorang. 
Aku tak suka push orang. Kau? Haha, we all know that.
Aku panas baran. Kau pun sama. Haha.

Tapi satu persamaan kita. 

Kita KELAM. 

Haha.

Pergi mana-mana orang akan tanya soalan sama. "Kembar ke?"

Kalau kau tak ada kat sebelah aku, ustaz akan tanya, "Ustazah Attiq mana?"

Macam kau Qarin aku, aku Qarin kau. 

Aku paling benci bila kita tak sefahaman. Sebab effectnya sangat besar pada aku. 

Ada satu waktu aku macam hanyut. Kau juga la yang gagah tarik aku balik.

Oh my. 

Actually malam tu aku sedih sangat. Aku dalam dilema. Aku nak kau gembira. Aku nak dia gembira. Tapi. 

Aku jalan sampai SP. Aku berhenti kat masjid tu. Ingat tak masa nak pergi kenduri abang Salman, pukul 4 pagi kita macam orang tak betul, jalan dekat kawasan gelap tu, cari masjid. Dengar azan, tapi tak tahu masjid kat mana. Last-last jumpa jugak. Masa tu hanya kita berdua je. Allah jaga kita. :)

Aku berhenti kat masjid tu. Aku menangis sungguh-sungguh. Aku rasa bersalah kat kau. What should I do to make my best friend happy? At last, I did nothing. Sigh.

Aku sedar aku bukan sahabat yang baik. Tapi kau masih setia dengan aku. Terima kasih, teman.

Aku sangat gembira bila kau gembira. Tapi aku tak reti nak tunjuk keterujaan tu. Macam kau selalu buat. Itu kelemahan aku. 

Dan aku tak suka bila kau sedih. Atau bad mood. Atau tekanan. Sebab tu aku selalu lari dari kau bila kau tengah sedih. Padahal sepatutnya seorang sahabat tu bersama sahabatnya bila sedih. Tapi aku tak boleh. Sebab aku tak sanggup. Rasa macam nak lempang. Haha. Ok. Spoil mood.

Kau dan aku tak pandai berjiwang. Macam orang lain. Kita selalu gelakkan orang bila keluarkan kata-kata jiwang. "Tak membumi."

Banyak lah tak membumi kau. Aku tau sebab apa. Nanti kau terharu kan. Heh. 

Kau selalu berahsia dari aku. Tapi kau tak boleh sembunyi yang kau ada rahsia dari aku. Itu lah kau. Tak pandai langsung berlakon. Aku pulak tak pandai memujuk. Kau kata aku ego. Tidakkah itu melengkapi?

Ok, enough said. Cukup lah buat kau terharu. Tak mau cakap aku sayang kau, nanti kau lagi terharu. 

Selamat menyambut hari lahir ke 23. 

I dedicate this song for you. Just for you, my Attiq. :)

Selama ini kumencari-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci
Bersyukur kini padaMu Ilahi
Teman yang dicari selama ini
Telah kutemui

Dengannya disisi
Perjuangan ini
Senang di harungi
Bertambah murni kasih Ilahi
Kepada Mu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan kasih sayang kita
Kepadamu teman
Kupohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telahku ungkapkan segala-galanya
Teman
Bersamalah kita semaikan persahabatan ini
Dengan keimanan
Teruskanlah perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaan
KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu
Kepadamu Teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaan
Telahku ungkapkan segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kita
Haa…….
Kumencari-cari teman yang sejati
Buat menemani perjuangan suci
Haaa……..








*post ni aku schedule 12:00 am 26 Jan 2012*


     


5 dah komen wuu~:

محمد حذوان بن حميدان on 10:31 AM said...

wah..mmg btl2 kmbar ke? mga tautan ukhuwwah trus trikat mntap... (^_^)

BeesKuwt Marie on 9:09 AM said...

terharu!!huhu
sy slalu tertuka k.attiq ngn k.muna dulu..mmg mcm kembar :)

kakyus said...

sama tapi xserupa..sannah helwah ya attiq..^_^

opie on 7:12 PM said...

lebey krg je muke korg,,,, ngee,,

Fakir on 7:56 PM said...

nak same la.. huhu..
kak muna.. congratez tau! heee

 

A.L-'I.Z.Z.A.H Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
and web hosting